Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δήμος Αγ. Παρασκευής: O tempora o mores

Με επιστολή της στον KOUTAVOULIA, η πρώην Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής Ελευθερία Παπαδοπούλου, καταγγέλλει την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Παπαδοπούλου αναφέρει:
«Με αφορμή αήθη δημοσιεύματα σχετικά με την εγκατάλειψη νεκρού αδέσποτου σκύλου, θα ήθελα να συνεισφέρω στην ενημέρωση του κόσμου, που επιχειρείται να παραπλανηθεί.
Την Παρασκευή 24/3/2017, περί την 12η ώρα, προσκομίστηκε από τις κυρίες Σύλβια Ζαχαριάδη και Έλα Βράτολη (μελή του συλλόγου ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής) νεκρός αδέσποτος σκύλος (ασυνόδευτο ζώο θεωρείται, από το νόμο, αδέσποτο).
Άμεσα κάλεσα τον συνάδελφό μου κτηνίατρο του Δήμου κ. Σμυρνή, να διαπιστώσει και ο ίδιος το περιστατικό και να φροντίσει για τις περαιτέρω ενέργειες του Δήμου όπως τη μεταφορά του νεκρού ζώου σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Ο συνάδελφος με διαβεβαίωσε ότι μέχρι τις 8μμ το ζώο θα έχει μεταφερθεί από το Δήμο, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ.
Υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία (emails και μηνύματα) από πλευράς μου και είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών και υπεύθυνων.
Το νεκρό ζώο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με την κ Ζαχαριάδου, αργά το βράδυ παραλήφθηκε από την ίδια και θέλω να την συγχαρώ για το προσωπικό της ενδιαφέρον. Νωρίτερα, είχα απευθυνθεί στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής ζητώντας συμβουλή για το τι όφειλα μέσα στα πλαίσια νομιμότητας να πράξω, γνωρίζοντας τον κανονισμό καθαριότητας, ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται οι κάδοι οικιακών απορριμμάτων για τέτοιους σκοπούς.
Έχω ως πολίτης όλο το δικαίωμα να εκφράζω τις αντιρρήσεις μου με κάθε νόμιμο τρόπο και να διαμαρτύρομαι για την κατ επανάληψη αδιαφορία και την αναποτελεσματικότητα του Δήμου μας (παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί πριν 6 μήνες από την τότε υπεύθυνη για τα αδέσποτα ζώα δημοτικό σύμβουλο.
Ουδείς νομιμοποιείται -και πολύ περισσότερο ο Δήμος- να εγκαταλείπει νεκρά αδέσποτα ζώα στον επαγγελματικό μου χώρο, διότι αφ’ ενός αποτελεί ποινικό αδίκημα αφ΄ετέρου δείχνει αφερεγγυότητα προς επιστήμονες με τούς οποίους συνεργάζεται 23 χρόνια και πλέον και οι οποίοι προσφέρουν ότι αντέχουν και μπορούν ,στη συνεργασία για το πρόγραμμα αδεσπότων ευθύνης του Δήμου.
Το τι δείχνει αυτή η τακτική είναι πλέον πασιφανές. Στοχοποίηση για ιδεοληπτικούς και ψυχαναλυτικούς λόγους και προσπάθεια να αποποιηθούν προκαταβολικά τις ευθύνες τους, από φόβο για τις ποινικές ευθύνες. Ενοχλεί και πονάει η σύγκριση και αναγνώριση από το κόσμο του έργου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες που συναντιόμαστε (από οιαδήποτε πολιτική αφετηρία)στις συντεταγμένες της λογικής, της σοβαρότητας, της εργατικότητας και της εντιμότητας.
Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που αρνούνται τις επανειλημμένες πολιτικές, επαγγελματικές και προσωπικές στοχοποιήσεις.
Με εκτίμηση
Ελευθερία Παπαδοπούλου-Κτηνίατρος
πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίας Παρασκευής»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΗΜΙΑΙΜΑ ΓΚΡΙΦΟΝΑΚΙΑ

Χαρίζονται 40 ήμερων περίπου ημιαιμα γκριφονακια από μπαμπά καθαρόαιμο γκριφον και μάμα ημιαιμη και οι δυο γονείς είναι μικρόσωμοι. Τα μώρα θα γίνουν μικρόσωμα είναι 5 συνολικά ..(4κοριτσακια,1 αγοράκι)..μονό σε αληθινούς φιλόζωους.
Θα δοθούν με την υποχρέωση να μπει τσιπακι και συμβόλαιο υιοθεσίας κατόπιν έλεγχου μας. πληρ. τηλ. αυστηρά με αναγνώριση 6945698887 ηράκλειο κρητης

ΒΡΕΘΗΚΕ GRIFFON-KANIS - κουκλίτσα!!!

Βρέθηκε έξω από ταβέρνα στα Βριλήσσια ΘΗΛΥΚΟ γκριφόν-κανίς, ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ, περίπου 7 κιλά.
Οταν βρέθηκε ήταν ακούρεφτη, βρώμικη, απεριποίητη...είχε μαύρα χάλια όπως φαίνεται και στην 1η φωτογραφία. Πρέπει να είναι αρκετό καιρό στο δρόμο η καημένη. Είναι ΠΟΛΥ φιλική! ΔΕΝ λερώνει σε εσωτερικούς χώρους και έχει μάθει να τα πηγαίνει καλά με άλλα σκυλιά αλλά και με γάτες.
Οποιος το έχασε, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6973.024.266. Λόγω έλλειψης χώρου φιλοξενίας, ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ εάν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης της σύντομα.
Στη 2η φωτογραφία φαίνεται πώς έγινε μετά από μπανιάρισμα και κούρεμα. Δεν είναι μια κούκλα??!!
SOS ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Πέταξαν στο δρόμο άρρωστη σκυλίτσα την ώρα που τα σκουλήκια έτρωγαν τη σάρκα του ανυπεράσπιστου ζώου!

Συγκεκριμένα, κάποιοι που θέλουν να λέγονται άνθρωποι, σε γειτονιά του Γέρακα Αττικής παράτησαν στο δρόμο μια ανυπεράσπιστη σκυλίτσα σε πολύ άσχημη κατάσταση ενώ τα σκουλήκια την έτρωγαν ζωντανή.

Τη λένε Γκλόρια και είναι ένα μαύρο ημίαιμο λαμπραντόρ που την είχαν πετάξει στο δρόμο από παλιά και ζούσε τα τελευταία 9 χρόνια σε μια γειτονιά του Γέρακα. Το ζωάκι που  ήταν πολύ φιλικό με τους ανθρώπους, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής και είχε εξαφανιστεί τις τελευταίες μέρες, εμφανίστηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την Παρασκευή το απόγευμα πεταμένη στο δρόμο να την τρώνε στην κυριολεξία ζωντανή τα σκουλήκια και οι μύγες.

Η σκυλίτσα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Κτηνιατρική Κλινική του κ. Θεοδωρίδη στη Νέα Ερυθραία.

Ο γιατρός με θάρρος και λεβεντιά (κάτι που χαρακτηρίζει τους Πόντιους), ενώ το ζωάκι είναι αδέσποτο και είχε ελάχιστες πιθανότητες να ζήσει, σε καμία στιγμή δεν σκέφτηκε να του κάνει ευθανασία και έδωσε μάχη για να το σώσει.Όποιος μπορεί ν…