Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για λίγα λεπτά νωρίτερα...

Απροσεξία, βιασύνη, απανθρωπιά, έλλειψη σεβασμού για την ζωή... μια τέτοια πράξη, δείχνει το σκληρό πρόσωπο του ανθρώπου.Ένα μικρό σκυλάκι, περνώντας το δρόμο, βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του βιαστικού οδηγού, ο οποίος για να φτάσει λίγο νωρίτερα στο δουλειά του, δεν δίστασε να το θυσιάσει και να γεμίσει το δρόμο με αίμα.

Σίγουρα μπορούσε να το έχει αποφύγει, αφού ο δρόμος είχε αρκετά μεγάλο περιθώριο και μικρό όριο ταχύτητας.

Όριο? Μάλλον λανθασμένη έκφραση, άγνωστη για τον οδηγό.

Τα αδελφάκια του που βρίσκονταν λίγο παρακάτω, έμειναν να το κοιτάνε για αρκετή ώρα. Στην αρχή εγκαταλείφθηκαν, στη συνέχεια...

Τι τύχη άραγε θα έχουν εκείνα? Κάποια θα δηλητηριαστούν από εμάς, τους ανθρώπους, κάποια θα κακοποιηθούν, κάποια θα σκοτωθούν, κάποια ίσως και να τα καταφέρουν.

Σίγουρα πάντως θα αισθανθούν την αδιαφορία... Εκείνων που μπροστά σε τρίτους φοράνε το προσωπείο του φιλόζωου.Η εικόνα ίσως σοκάρει τους αναγνώστες και ζητάμε συγνώμη. Είναι όμως μια αλήθεια...που συμβαίνει συνεχώς δίπλα μας. Μη την προσπερνάτε. Απλά φερθείτε με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρειος Πάγος: Στο αυτόφωρο θα οδηγείται όποιος κακοποιεί ζώα

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε να παρέμβει για ακόμα μία φορά, αφού αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ελεύθερου τύπου, με την εισαγγελική εγκύκλιο που εξέδωσε ζητείται από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να προχωρούν στην άμεση σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στο αυτόφωρο σε περίπτωση βασανισμών, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, κ.λπ. ζώων.
Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών και εκείνη με τη σειρά τους στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, να τηρούνται αυστηρά δύο παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων των ετών 2013 και 2014.
Ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός κ.λπ. ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίησ…

ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΚΡΙΦΟΝ ΣΤΟ Π.ΨΥΧΙΚΟ

Βρέθηκε στις 23/12/10 στο Π. Ψυχικό, κοντά στο πνευματικό κέντρο (οδός Δροσίνη), θηλυκό σκυλάκι γκριφόν, μικρόσωμο. Φορούσε πράσινο λουράκι που είχε περασμένο πάνω το γάντζο από τον οδηγό του.
Είναι 3-4 ετών και δεν έχει τσιπάκι.
Στις φωτογραφίες είναι την ημέρα που βρέθηκε και τώρα αφού την κουρέψαμε.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972407189, 6948597059

Χάθηκε ο Τζούφος αδέσποτος γεράκος από τον Γέρακα

Χάθηκε την ημέρα του Πάσχα απο την περιοχή του Γέρακα αδέσποτος πολύ φιλικός σκύλάκος το όνομά του είναι Τζούφος. Εάν τον έχετε δει παρακαλούμε στείλτε μήνυμα στο koutavoulias@gmail.com Είναι γεράκος και πολύ φιλικός σας ευχαριστούμε #savetzoufos