Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φρίκη στη γειτονιές του Ίλιον

Αναγνώστης της στήλης μας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, περιγράφοντάς μας τη σκηνή δολοφονίας ενός γατιού που διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια του, αλλά και την αντίδραση της αστυνομίας όταν προσπάθησε να τους καταγγείλει το γεγονός. Τα σχόλια δικά σας.

Έχω τη βούληση να μοιράζω από λίγη ξηρή τροφή στις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς μου. Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στις 18 και 45 πέρασε ένα αυτοκίνητο με δυνατή μουσική πηγαίνοντας αργά (με προφανή σκοπό να γίνει ενοχλητικός στη γειτονιά σκέφτηκα). Καθώς πλησίαζε στο σημείο που έτρωγαν οι γάτες, εγώ δεν ανησύχησα μιάς και πήγαινε αργά. Οι περισσότερες πετάχτηκαν μάλιστα και κρύφτηκαν κάτω απ' τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο απέναντι πεζοδρόμιο εκτός από ένα γατάκι περίπου έξι μηνών. Πλησιάζοντας το αυτοκίνητο, το γατάκι πετάχτηκε και ρίχτηκε στη μπροστινή ρόδα. Το αυτοκίνητο πήγαινε μεν αργά, αλλά όταν πλησίασε το γατί, δυνάμωσε επίτηδες την ένταση του ήχου (το αυτοκινητο είχε μικρή ταχύτητα, η ένταση αυξήθηκε απότομα). Όταν το είδα να ταράζεται του έκανα νόημα να σταματήσει με το χέρι βγαίνοντας καταμεσής στο δρόμο κραυγάζοντας με όλη μου τη δύναμη μια στιγμή πρίν το συμβάν. Εκείνος ατάραχος συνέχισε την πορεία του χωρίς να πατήσει φρένο (πράγμα που θα είχε σα συνεπεια να κοκκαλώσει το βασανιστικά αργά κινούμενο όχημα). Παρόλη την ψυχική μου φόρτιση, συγκράτησα τον αριθμό του αυτοκινήτου. Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα βρισκόμουν μαζί με το άψυχο κορμάκι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου θέλοντας να κάνω καταγγελία για το συμβάν καταθέτοντας την υποκειμενική μεν (ελλείψει άλλων μαρτύρων) πλην όμως σταθερή πεποίθησή μου ότι επρόκειτο για εσκεμμένη δολοφονία. Εκεί αφού άκουσαν την εκδοχή μου, με αντιμετώπισαν με ελαφρότητα λέγοντάς μου ειρωνικά " και τελικώς το γατί απεβίωσεν". Αρνήθηκαν τη σύνταξη καταγγελίας λέγοντας μου προφορικά ότι θα έκαναν συστάσεις στον κάτοχο του αυτοκινήτου. Το άν έγιναν συστάσεις ή όχι όποιος θέλει το πιστεύει. Με ρώτησαν μάλιστα και τι δουλειά κάνω, υπονοώντας προφανώς ότι αν ήμουν "κάποιος" θα δέχονταν κατ' εξαίρεση να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία! Το ότι δεν έγιναν συστάσεις το διαπιστώνει κανείς απ' το γεγονός οτι ο φονιάς περνα κάθε απόγευμαμε την ίδια προκλητική μουσική. Το Σαββατο 30 Ιανουαρίου μάλιστα περνούσε αντιθετα από τη ροή του μονόδρομου. Βγήκα στη μέση του δρόμου να προστατέψω τις γάτες που προσπαθούσαν να διασχίσουν το δρόμο και το έβριζα. Ο αμετανόητος έκανε μάλιστα να παρκάρει για ν' αναμετρηθούμε αγριοκοιτάζοντάς με μάλιστα. Θέλεις η οργή που έβγαζα, θέλεις το γεγονός ότι ήταν παράνομα στο οδόστρωμα, θέλεις το ότι του είπα ψέμματα ότι του έχω κάνει καταγγελία, θέλεις η παρουσία ενός αυτόπτη μάρτυρα-γείτονα που μόλις κατέβαινε απ' το μηχανάκι τον έκαναν να φύγει. Η πάγια στάση της αστυνομίας να μη δέχεται καταγγελίες όταν πρόκειται για φόνους κατοικιδίων αποθρασύνει τα αρρωστημένα υποκείμενα. Η νοοτροπία του " Άσε μη βρεί το μπελά του ο "άνθρωπος" δίνει τη δυνατότητα σε αμετανόητους φονιάδες να συνεχίζουν το έργο τους απτόητοι με τις ευλογίες της Ελληνικής Αστυνομίας.


πηγή parents.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρειος Πάγος: Στο αυτόφωρο θα οδηγείται όποιος κακοποιεί ζώα

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε να παρέμβει για ακόμα μία φορά, αφού αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ελεύθερου τύπου, με την εισαγγελική εγκύκλιο που εξέδωσε ζητείται από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να προχωρούν στην άμεση σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στο αυτόφωρο σε περίπτωση βασανισμών, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, κ.λπ. ζώων.
Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών και εκείνη με τη σειρά τους στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, να τηρούνται αυστηρά δύο παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων των ετών 2013 και 2014.
Ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός κ.λπ. ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίησ…

ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΚΡΙΦΟΝ ΣΤΟ Π.ΨΥΧΙΚΟ

Βρέθηκε στις 23/12/10 στο Π. Ψυχικό, κοντά στο πνευματικό κέντρο (οδός Δροσίνη), θηλυκό σκυλάκι γκριφόν, μικρόσωμο. Φορούσε πράσινο λουράκι που είχε περασμένο πάνω το γάντζο από τον οδηγό του.
Είναι 3-4 ετών και δεν έχει τσιπάκι.
Στις φωτογραφίες είναι την ημέρα που βρέθηκε και τώρα αφού την κουρέψαμε.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972407189, 6948597059

Χάθηκε ο Τζούφος αδέσποτος γεράκος από τον Γέρακα

Χάθηκε την ημέρα του Πάσχα απο την περιοχή του Γέρακα αδέσποτος πολύ φιλικός σκύλάκος το όνομά του είναι Τζούφος. Εάν τον έχετε δει παρακαλούμε στείλτε μήνυμα στο koutavoulias@gmail.com Είναι γεράκος και πολύ φιλικός σας ευχαριστούμε #savetzoufos