Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φόλες σε αδέσποτα στην ΜυτιλήνηΈνα εφιαλτικό θέαμα αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Άγρας στην Μυτιλήνη. Δεκάδες άτυχα σκυλιά είχαν βρει μαρτυρικό θάνατο, καθώς έφαγαν δηλητηριασμένη τροφή. Δυστυχώς, κάποιο αρρωστημένο μυαλό ήταν αυτό που έβαλε και πάλι το χέρι του και έσπειρε τον θάνατο.

Οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι τελευταία πρόσεξαν ότι ο πληθυσμός των σκυλιών αυξήθηκε. Προφανώς κυνηγοί, που βαρέθηκαν να φροντίζουν τα σκυλιά τους, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως εργαλεία, τα παράτησαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Κανείς όμως δεν επιτρέπετε να εκφράζει την αγανάκτηση τους με τέτοιο εγκληματικό τρόπο.
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτό το περιστατικό αυτό έχει καταγγελθεί σε κάποιον φιλοζωικό σύλλογο, ή στις αστυνομικές αρχές, αλλά οπωσδήποτε είναι ένα θέμα, που αν μη τι άλλο πρέπει να διερευνηθεί. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έγκλημα - ενάντια στο φυσικό περιβάλλον - που ντροπιάζει τη χώρα μας, την περιοχή όπου συμβαίνει, και τους κατοίκους της. Αυτοί που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα εκθέτουν τον εναπομείναντα πολιτισμό μας.

Πηγή: lesvosnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρειος Πάγος: Στο αυτόφωρο θα οδηγείται όποιος κακοποιεί ζώα

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε να παρέμβει για ακόμα μία φορά, αφού αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ελεύθερου τύπου, με την εισαγγελική εγκύκλιο που εξέδωσε ζητείται από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να προχωρούν στην άμεση σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στο αυτόφωρο σε περίπτωση βασανισμών, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, κ.λπ. ζώων.
Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών και εκείνη με τη σειρά τους στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, να τηρούνται αυστηρά δύο παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων των ετών 2013 και 2014.
Ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός κ.λπ. ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίησ…

ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΚΡΙΦΟΝ ΣΤΟ Π.ΨΥΧΙΚΟ

Βρέθηκε στις 23/12/10 στο Π. Ψυχικό, κοντά στο πνευματικό κέντρο (οδός Δροσίνη), θηλυκό σκυλάκι γκριφόν, μικρόσωμο. Φορούσε πράσινο λουράκι που είχε περασμένο πάνω το γάντζο από τον οδηγό του.
Είναι 3-4 ετών και δεν έχει τσιπάκι.
Στις φωτογραφίες είναι την ημέρα που βρέθηκε και τώρα αφού την κουρέψαμε.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972407189, 6948597059

Χάθηκε ο Τζούφος αδέσποτος γεράκος από τον Γέρακα

Χάθηκε την ημέρα του Πάσχα απο την περιοχή του Γέρακα αδέσποτος πολύ φιλικός σκύλάκος το όνομά του είναι Τζούφος. Εάν τον έχετε δει παρακαλούμε στείλτε μήνυμα στο koutavoulias@gmail.com Είναι γεράκος και πολύ φιλικός σας ευχαριστούμε #savetzoufos