Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βοήθεια σκυλάκι σε άθλια κατάσταση

Αυτός είναι ο Άργος από την Ανάβυσσο. Όχι, δεν είναι αδέσποτο. Είναι ένα δεσποζόμενο σκυλάκι, φωτογραφία του οποίου αναρτήθηκε στο Facebook.
Πήγαμε στην Ανάβυσσο με σκοπό να τον πάρουμε από εκεί. Συναντήσαμε την "ιδιοκτήτριά" του, η οποία τον έχει καλά κρυμμένο και μόνιμα δεμένο κάπου στην αυλή.

Αρνήθηκε να μας τον δώσει, αρνήθηκε να μας επιτρέψει να τον βοηθήσουμε και μας είπε ότι "το σκυλί της δεν έχει ανάγκη από βοήθεια. Μας είπε ότι παρακολουθείται από γιατρό και ότι η κατάστασή του οφείλεται ... στο ζάχαρο που έχει (!). Προσπάθησε να μας πείσει ότι το σκυλάκι ακολουθεί θεραπεία και ισχυρίστηκε ότι του κάνει ενέσεις ινσουλίνης για το ζάχαρό του δύο φορές την ημέρα (!!).

Αρνήθηκε, φυσικά να μας δώσει στοιχεία της ίδιας, του κτηνιάτρου, ή πληροφορίες σχετικά με την αγωγή που ακολουθείται. Σε παράκλησή μας να τον δούμε έστω, επίσης "φάγαμε πόρτα". Μας ζήτησε θρασύτατα να φύγουμε, και όταν την ενημερώσαμε ότι αφού αρνείται να το δώσει "με το καλό", το ζήτημα θα έπαιρνε τον (μακρύ) δρόμο της δικαιοσύνης, επέμενε να φύγουμε και να επιστρέψουμε μόνο με εισαγγελική παραγγελία.

Φύγαμε. Και επιστρέψαμε με δύο αστυνομικούς, η θέα των οποίων 'τρόμαξε', όπως φαίνεται. Η "κυρία" παρέμενε ανένδοτη, θρασύτατη και παράλογη, ο σύζυγός της όμως δέχτηκε να μας επιτρέψει, παρουσία του, να μεταφέρουμε το σκυλάκι επειγόντως σε κτηνίατρο, παρά την συνεχή άρνηση της συζύγου, η οποία ήθελε ... να μας κλείσει ραντεβού και να ξαναπάμε όταν θα την βόλευε, και μάλιστα απαγόρεψε και την παραμονή του Άργου στο ιατρείο. Μας τον έδωσε μόνο με την προϋπόθεση να γυρίσει πίσω αμέσως! (Ευτυχώς για τον Άργο, ο σύζυγος την αγνόησε.)

Στο κτηνιατρείο, ο σύζυγος μας είπε άλλα. Ότι το σκυλί δεν δεν ακολουθεί καμία θεραπεία, ότι δεν του γίνονται ενέσεις ινσουλίνης, και ότι "του είχαν κάνει εξετάσεις αλλά δεν είχε καλαζάρ".

Οι αποψινές εξετάσεις έδειξαν, φυσικά, ότι το σκυλί δεν έχει διαβήτη. Οπότε η ιστορία περί 'ζαχάρου, ινσουλίνης, φροντίδας και "το σκυλί ακολουθεί θεραπεία και δεν χρειάζεται βοήθεια" ήταν, όπως ήδη βέβαια έχετε καταλάβει ως τώρα, παραμύθι... Περιττό να πω ότι το σκυλί είναι σε άθλια κατάσταση. Νομίζω ότι οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Οι πρώτες εξετάσεις του δεν ήταν καλές - λεπτομέρειες όμως σχετικά με την υγεία του θα υπάρχουν αύριο.

Αυτή τη στιγμή ο Άργος βρίσκεται στο ιατρείο. Επειδή όμως το σκυλάκι παραμένει στην "κατοχή" της κυρίας, μπορεί να ζητήσει να το πάρει οποιαδήποτε στιγμή από εκεί.
Ο νόμος δεν μου επέτρεπε να πάρω το σκυλί σήμερα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη ή χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Το μόνο που μπόρεσα να κάνω γι'αυτόν σήμερα ήταν να φροντίσω να πάρει τις πρώτες βοήθειες και να μεταφερθεί σε γιατρό.

Ζητώ τη βοήθεια και παρέμβαση κάποιου σωματείου/συλλόγου ή κάποιου δικηγόρου για την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση του Άργου από εκεί. Βλέπετε, εγώ μόνη μου, 'δεν φτάνω'. Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε, και ξέρουμε ότι αν δράσω ως "μια απλή φιλόζωος", οι νομικές (και νόμιμες) διαδικασίες θα αργήσουν πολύ να έχουν αποτέλεσμα. Αν έχουν. Και ίσως τότε να είναι αργά και για τον Άργο (αν δεν είναι ήδη), και για τα υπόλοιπα ζώα που έχουν οι κύριοι. Ζητώ την βοήθεια οποιουδήποτε μπορεί να επισπεύσει την νόμιμη απομάκρυνση των ζώων από εκεί, ή οποιουδήποτε μπορεί να με κατευθύνει για να το κάνω η ίδια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΗΜΙΑΙΜΑ ΓΚΡΙΦΟΝΑΚΙΑ

Χαρίζονται 40 ήμερων περίπου ημιαιμα γκριφονακια από μπαμπά καθαρόαιμο γκριφον και μάμα ημιαιμη και οι δυο γονείς είναι μικρόσωμοι. Τα μώρα θα γίνουν μικρόσωμα είναι 5 συνολικά ..(4κοριτσακια,1 αγοράκι)..μονό σε αληθινούς φιλόζωους.
Θα δοθούν με την υποχρέωση να μπει τσιπακι και συμβόλαιο υιοθεσίας κατόπιν έλεγχου μας. πληρ. τηλ. αυστηρά με αναγνώριση 6945698887 ηράκλειο κρητης

Άρειος Πάγος: Στο αυτόφωρο θα οδηγείται όποιος κακοποιεί ζώα

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε να παρέμβει για ακόμα μία φορά, αφού αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ελεύθερου τύπου, με την εισαγγελική εγκύκλιο που εξέδωσε ζητείται από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να προχωρούν στην άμεση σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στο αυτόφωρο σε περίπτωση βασανισμών, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, κ.λπ. ζώων.
Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών και εκείνη με τη σειρά τους στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, να τηρούνται αυστηρά δύο παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων των ετών 2013 και 2014.
Ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός κ.λπ. ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίησ…

ΒΡΕΘΗΚΕ GRIFFON-KANIS - κουκλίτσα!!!

Βρέθηκε έξω από ταβέρνα στα Βριλήσσια ΘΗΛΥΚΟ γκριφόν-κανίς, ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ, περίπου 7 κιλά.
Οταν βρέθηκε ήταν ακούρεφτη, βρώμικη, απεριποίητη...είχε μαύρα χάλια όπως φαίνεται και στην 1η φωτογραφία. Πρέπει να είναι αρκετό καιρό στο δρόμο η καημένη. Είναι ΠΟΛΥ φιλική! ΔΕΝ λερώνει σε εσωτερικούς χώρους και έχει μάθει να τα πηγαίνει καλά με άλλα σκυλιά αλλά και με γάτες.
Οποιος το έχασε, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6973.024.266. Λόγω έλλειψης χώρου φιλοξενίας, ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ εάν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης της σύντομα.
Στη 2η φωτογραφία φαίνεται πώς έγινε μετά από μπανιάρισμα και κούρεμα. Δεν είναι μια κούκλα??!!
SOS ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ