Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To φιλόζωος στη ΧΙΟ είναι άγνωστη λέξη



Συμβαίνουν καθημερινά και τα βλέπουν όλοι. Αυτοκίνητα σταματούν στη μέση του πουθενά και παρατάνε ζώα. Οδηγοί ή πεζοί σκοτώνουν σκυλιά και γατιά χωρίς λόγο. Πλήθος πτωμάτων βρίσκεται σε κάθε γωνιά του νησιού, ενώ ζωντανά «πτώματα», δεμένα χωρίς νερό και τροφή, κάτω από τον ήλιο και τη βροχή, σε εκατοντάδες αυλές και χωράφια σε ολόκληρη τη Χίο.
Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου, στον κεντρικό και μοναδικό δρόμο στο Εμποριός υπήρχε, και μάλλον υπάρχει ακόμα, το πτώμα μιας σκοτωμένης γάτας. Υπήρχε επίσης ένα πούλμαν με τουρίστες και μια ομάδα Ελβετών με τροχόσπιτα. Η κυρία Α.Μ., κάτοικος Ναυτικού Ομίλου, είδε, την 1η Οκτωβρίου, ένα ασημί τζιπ να παρατάει ένα κουτσό λυκόσκυλο στην περιοχή Αγία Παρασκευή, στις Καρυές.

Φέτος το καλοκαίρι απευθύνθηκαν στο Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου με την ελπίδα ότι μπορεί να γίνει κάτι για να αλλάξει αυτή η απολίτιστη κατάσταση, διάφοροι Χιώτες, κυρίως κάτοικοι εξωτερικού. Η κυρία Μ.Κ., κάτοικος περιοχής Μπέλλα Βίστα είδε οδηγό να πατά σκύλο. Η κυρία Λ.Β., κάτοικος Κάμπου το καλοκαίρι και Λονδίνου τον χειμώνα, είδε στα Ψαρά οδηγό να πατά, επίτηδες, ένα γατί.

Η κυρία Μ.Α., κάτοικος Μεστών το καλοκαίρι και Αθήνας τον χειμώνα, γνώριζε ποιος παράτησε τέσσερα ημίαιμα χάσκι στο χωριό και πέρασε τις διακοπές της προσπαθώντας να τους βρει σπίτι. Η κυρία C. de N., κάτοικος Καλλιμασιάς το καλοκαίρι και Άμστερνταμ το χειμώνα, είδε ένα γέρο να παρατάει μια κούτα με γατάκια στο δρόμο μεταξύ Καλλιμασιάς και Καταρράκτη. Πέντε γατιά πατήθηκαν από αυτοκίνητα, διότι πετάχτηκαν έξω, μόλις η γυναίκα πήγε να ανοίξει την κούτα, το ένα που σώθηκε ζει τώρα στην Ολλανδία.

Τέλος, εάν πέσει η ματιά κάποιου στο ξενοίκιαστο κατάστημα της οδού Ροΐδου, στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο παρτέρι με την κρήνη του Συγγρού, αηδιάζει, όχι μόνο από τη βρομιά των αφισοκολλήσεων και των σκουπιδιών, αλλά και από το θέαμα των περιστεριών που κείτονται εκεί νεκρά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΗΜΙΑΙΜΑ ΓΚΡΙΦΟΝΑΚΙΑ

Χαρίζονται 40 ήμερων περίπου ημιαιμα γκριφονακια από μπαμπά καθαρόαιμο γκριφον και μάμα ημιαιμη και οι δυο γονείς είναι μικρόσωμοι. Τα μώρα θα γίνουν μικρόσωμα είναι 5 συνολικά ..(4κοριτσακια,1 αγοράκι)..μονό σε αληθινούς φιλόζωους. Θα δοθούν με την υποχρέωση να μπει τσιπακι και συμβόλαιο υιοθεσίας κατόπιν έλεγχου μας. πληρ. τηλ. αυστηρά με αναγνώριση 6945698887 ηράκλειο κρητης

Ημίαιμα λευκά λαμπραντόρ κουτάβια χάθηκαν στη Δροσιά

Xάσαμε τα σκυλάκια μας στην περιοχή της Δροσιάς. Είναι 5 μηνών ημίαιμα λαμπραντόρ αρσενικό και θηλυκό. Φορούσαν κόκκινο κολάρο και τα δύο. Δεν αποχωριζόταν ποτέ το ένα από το άλλο. Παρακαλούμε μάθετε κάτι επικοινωνείστε μαζί μου Ιωάννα 6932100957

Χάθηκε στα 'Ανω Λιόσια θηλυκό σκυλάκι, ημίαιμο γκριφόν

Χάθηκε στα 'Ανω Λιόσια θηλυκό σκυλάκι, ημίαιμο γκριφόν Έχει ασπρόμαυρο τρίχωμα και φοραέι θαλασσί περιλαίμιο Είναι αρκετά μικρόσωμη και την λένε Ραλλού. χάθηκε κοντα στο Αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ συνοικία Αγ. Γεώργιος Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για την Ραλλού να επικοινωνήσει μαζί μας: 210-2382925, himaira7@gmail.com Θα δοθεί αμοιβή για την εύρεση της