Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To φιλόζωος στη ΧΙΟ είναι άγνωστη λέξηΣυμβαίνουν καθημερινά και τα βλέπουν όλοι. Αυτοκίνητα σταματούν στη μέση του πουθενά και παρατάνε ζώα. Οδηγοί ή πεζοί σκοτώνουν σκυλιά και γατιά χωρίς λόγο. Πλήθος πτωμάτων βρίσκεται σε κάθε γωνιά του νησιού, ενώ ζωντανά «πτώματα», δεμένα χωρίς νερό και τροφή, κάτω από τον ήλιο και τη βροχή, σε εκατοντάδες αυλές και χωράφια σε ολόκληρη τη Χίο.
Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου, στον κεντρικό και μοναδικό δρόμο στο Εμποριός υπήρχε, και μάλλον υπάρχει ακόμα, το πτώμα μιας σκοτωμένης γάτας. Υπήρχε επίσης ένα πούλμαν με τουρίστες και μια ομάδα Ελβετών με τροχόσπιτα. Η κυρία Α.Μ., κάτοικος Ναυτικού Ομίλου, είδε, την 1η Οκτωβρίου, ένα ασημί τζιπ να παρατάει ένα κουτσό λυκόσκυλο στην περιοχή Αγία Παρασκευή, στις Καρυές.

Φέτος το καλοκαίρι απευθύνθηκαν στο Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου με την ελπίδα ότι μπορεί να γίνει κάτι για να αλλάξει αυτή η απολίτιστη κατάσταση, διάφοροι Χιώτες, κυρίως κάτοικοι εξωτερικού. Η κυρία Μ.Κ., κάτοικος περιοχής Μπέλλα Βίστα είδε οδηγό να πατά σκύλο. Η κυρία Λ.Β., κάτοικος Κάμπου το καλοκαίρι και Λονδίνου τον χειμώνα, είδε στα Ψαρά οδηγό να πατά, επίτηδες, ένα γατί.

Η κυρία Μ.Α., κάτοικος Μεστών το καλοκαίρι και Αθήνας τον χειμώνα, γνώριζε ποιος παράτησε τέσσερα ημίαιμα χάσκι στο χωριό και πέρασε τις διακοπές της προσπαθώντας να τους βρει σπίτι. Η κυρία C. de N., κάτοικος Καλλιμασιάς το καλοκαίρι και Άμστερνταμ το χειμώνα, είδε ένα γέρο να παρατάει μια κούτα με γατάκια στο δρόμο μεταξύ Καλλιμασιάς και Καταρράκτη. Πέντε γατιά πατήθηκαν από αυτοκίνητα, διότι πετάχτηκαν έξω, μόλις η γυναίκα πήγε να ανοίξει την κούτα, το ένα που σώθηκε ζει τώρα στην Ολλανδία.

Τέλος, εάν πέσει η ματιά κάποιου στο ξενοίκιαστο κατάστημα της οδού Ροΐδου, στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο παρτέρι με την κρήνη του Συγγρού, αηδιάζει, όχι μόνο από τη βρομιά των αφισοκολλήσεων και των σκουπιδιών, αλλά και από το θέαμα των περιστεριών που κείτονται εκεί νεκρά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΗΜΙΑΙΜΑ ΓΚΡΙΦΟΝΑΚΙΑ

Χαρίζονται 40 ήμερων περίπου ημιαιμα γκριφονακια από μπαμπά καθαρόαιμο γκριφον και μάμα ημιαιμη και οι δυο γονείς είναι μικρόσωμοι. Τα μώρα θα γίνουν μικρόσωμα είναι 5 συνολικά ..(4κοριτσακια,1 αγοράκι)..μονό σε αληθινούς φιλόζωους.
Θα δοθούν με την υποχρέωση να μπει τσιπακι και συμβόλαιο υιοθεσίας κατόπιν έλεγχου μας. πληρ. τηλ. αυστηρά με αναγνώριση 6945698887 ηράκλειο κρητης

Άρειος Πάγος: Στο αυτόφωρο θα οδηγείται όποιος κακοποιεί ζώα

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε να παρέμβει για ακόμα μία φορά, αφού αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ελεύθερου τύπου, με την εισαγγελική εγκύκλιο που εξέδωσε ζητείται από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να προχωρούν στην άμεση σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στο αυτόφωρο σε περίπτωση βασανισμών, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, κ.λπ. ζώων.
Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών και εκείνη με τη σειρά τους στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, να τηρούνται αυστηρά δύο παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων των ετών 2013 και 2014.
Ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός κ.λπ. ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίησ…

ΒΡΕΘΗΚΕ GRIFFON-KANIS - κουκλίτσα!!!

Βρέθηκε έξω από ταβέρνα στα Βριλήσσια ΘΗΛΥΚΟ γκριφόν-κανίς, ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ, περίπου 7 κιλά.
Οταν βρέθηκε ήταν ακούρεφτη, βρώμικη, απεριποίητη...είχε μαύρα χάλια όπως φαίνεται και στην 1η φωτογραφία. Πρέπει να είναι αρκετό καιρό στο δρόμο η καημένη. Είναι ΠΟΛΥ φιλική! ΔΕΝ λερώνει σε εσωτερικούς χώρους και έχει μάθει να τα πηγαίνει καλά με άλλα σκυλιά αλλά και με γάτες.
Οποιος το έχασε, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6973.024.266. Λόγω έλλειψης χώρου φιλοξενίας, ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ εάν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης της σύντομα.
Στη 2η φωτογραφία φαίνεται πώς έγινε μετά από μπανιάρισμα και κούρεμα. Δεν είναι μια κούκλα??!!
SOS ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ