Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιδιοκτήτης Pet Shop στη Δράμα ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ άρρωστο κουτάβι μπρστά σε παιδιά

«Δεν μένω στη Δράμα, αλλά την επισκέπτομαι συχνά και τις περισσότερες φορές μού αρέσει να περπατάω με τα ανίψια μου στο κέντρο και να χαζεύουμε τις βιτρίνες. Έτσι και σήμερα, κάναμε τη βόλτα μας και σταματήσαμε έξω από το Pet shop "Α......", για να χαζέψουν τα μικρά (9 και 7 χρόνων) τα ζωάκια.

Στη βιτρίνα του μαγαζιού υπήρχαν και 4 ημίαιμα σκυλάκια, ένα εκ των οποίων ήταν σε ημιθανή κατάσταση, ξαπλωμένο με τα μάτια ορθάνοικτα, δεν αντιδρούσε καθόλου στις κινήσεις μας και η μόνη ένδειξη, ότι αυτή η ψυχούλα ζούσε, ήταν η αναπνοούλα του.

Προφασιζόμενη ότι ήθελα να μάθω τι ράτσα ήταν τα σκυλάκια, μπήκα μέσα και ρώτησα την κυρία που καθόταν στο γραφείο..."Α, μάλιστα, ημίαιμα είπατε... και το μικρούλι κάτω... είναι άρρωστο;'', ''Όχι, όχι, κοιμάται '' μου απαντάει η κυρία....
Προφασιζόμενη ότι ήθελα να μάθω τι ράτσα ήταν τα σκυλάκια, μπήκα μέσα και ρώτησα την κυρία που καθόταν στο γραφείο..."Α, μάλιστα, ημίαιμα είπατε... και το μικρούλι κάτω... είναι άρρωστο;'', ''Όχι, όχι, κοιμάται '' μου απαντάει η κυρία.

Βγαίνουμε ξανά έξω και την ώρα που είχα πείσει, επιτέλους, τα μικρά ότι έπρεπε να φύγουμε, βλέπουμε τον κύριο που ήταν μέσα στο μαγαζί μαζί με την κυρία, να αρπάζει από το λαιμό το άρρωστο σκυλάκι, να το βροντάει στο πάτωμα, να το ξαναρπάζει και να το βάζει σε μια σακούλα σουπερμάρκετ και μετά σε δεύτερη και τρίτη, να τις δένει σφιχτά, να αφήνει κάτω τον ''μπόγο'' και να τον πιέζει στο πάτωμα με τα χέρια του.
Ήθελε προφανώς να σιγουρευτεί ο κυριούλης ότι θα έπνιγε και την τελευταία ανάσα του κακόμοιρου του ζωντανού.
Όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών.''Θεία και εσύ όταν πήρες τη Μάγια, σε σακούλα σού την δώσανε; Όχι, αγάπη μου, στην αγκαλιά μου την πήρα...''. Τι να εξηγήσω και πώς, όταν φωνή δεν έβγαινε από τα νεύρα μου.

Και μετά ο κυριούλης, σαν τις γιαγιούλες που γυρνάνε από μνημόσυνα, βγήκε έξω και έπλενε τα χέρια του στη βρυσούλα που είχε στο πεζοδρόμιο. Εντάξει, το θάψαμε κι αυτό, το παραχώσαμε στη σακούλα και άντε γεια, αυτό αξίζει μόνο, τρεις σακούλες σουπερμάρκετ... Τι καλά... ευτυχώς γιατί η κακομοιριά του μας χαλούσε και τη μόστρα του μαγαζιού...
Ναι, εντάξει, καλέ μου κυριούλη, όλα καλά, απέδειξες την ανωτερότητά σου, είσαι μεγάλος μάγκας, γιατί τίποτα από αυτά δεν ''γέννησες'' και έχεις τη δύναμη να τα σκοτώνεις όλα! Μπράβο σου, πρέπει να είσαι πολύ περήφανος. Άντρας σωστός! Εγώ, αντιθέτως, δεν νιώθω καμιά υπερηφάνεια για τον εαυτό μου, έκατσα και σε κοιτούσα και δεν έκανα τίποτα, σάστισα και δεν έκανα τίποτα, θύμωσα μαζί σου και δεν έκανα τίποτα, κλαίω από τύψεις, γιατί δεν έκανα ΤΙΠΟΤΑ!

Το ξέρω, φοβήθηκα. Ίσως, αν είχα κάποιον, που να σκεφτόταν για σένα το ίδιο να μιλούσα τώρα όμως που ήμουνα μόνη μου δεν τόλμησα. Σκεφτόμουν συνέχεια πόσες ακόμα σακούλες σου περίσσευαν! Να, βλέπεις, είμαι και εγώ λίγο αρρωστούλα τελευταία...».

Σ. Π., Στρατιωτικός

«Θα παρακαλούσαμε πολύ όλα τα φιλοζωικά σωματεία καθώς και όλους τους ευαισθητοποιημένους Έλληνες να προβούν σε διαμαρτυρίες ή καταγγελίες στην Κτηνιατρική Υπηρεσίας Δράμας, ώστε να βάλουμε επιτέλους ένα τέλος στο μαρτύριο των ζώων στο pet-shop του θανάτου.
Εκατοντάδες κουταβάκια έχουν βρει φρικτό θάνατο από τύφο τα τελευταία χρόνια. Οι καταγγελίες επώνυμες και ανώνυμες που έχουν γίνει στην Κτηνιατρική αλλά και στο Υγειονομικό Δράμας δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, πλην της έγγραφης αδιαφορίας των δημόσιων υπηρεσιών.

Η Κτηνιατρική Δράμας με επίσημο έγγραφό της μας πληροφόρησε στο παρελθόν ότι όλα βαίνουν καλώς στο εν λόγω κατάστημα, ότι δεν είναι αρμόδια να κάνει έλεγχο για τύφο και ότι δεν έχει υπαλλήλους.
Να σημειωθεί ότι το κατάστημα βρίσκεται 300 μέτρα μακριά από την Κτηνιατρική Υπηρεσία στο κέντρο της πόλης. Παρ' όλα αυτά, συνεχίζει και του ανανεώνει την άδεια πώλησης ζώων.
Έχουν γίνει και επώνυμες καταγγελίες στο Σ.Δ.Ο.Ε. στη Θεσσαλονίκη για αγορά ζώων, χωρίς τιμολόγια αγοράς από νόμιμο εκτροφές από τη μία, και με αποδείξεις λιανικής, που εκδίδει το συγκεκριμένο κατάστημα, οι οποίες αναγράφουν τροφές ή κλουβιά και όχι ζώα. Καμία ενέργεια δεν έγινε ούτε και από το Σ.Δ.Ο.Ε. εκεί.

Η τελευταία καταγγελία που λάβαμε δεν αφορά στην άδεια λειτουργίας του καταστήματος, ούτε τις φορολογικές του απάτες. Αφορά στον ίδιο τον καταστηματάρχη, ο οποίος τα άρρωστα ζώα του τα πνίγει σε σακούλες, εντός του καταστήματός του, σε κοινή θέα!
Έχοντας αποφασίσει να ξεφύγουμε από τα στενά συνωμοτικά και βουβά όρια του Νομού Δράμας και θέτοντας το θέμα σε πανελλήνια κλίμακα, παρακαλούμε όλους εσάς τους ευαίσθητους Έλληνες να καταγγείλετε ή να διαμαρτυρηθείτε για το συγκεκριμένο pet shop στην κτηνιατρική Δράμας στα κατωτέρω τηλέφωνα και e-mail.

Διευθυντής: 2521062221
veterind@otenet.gr & veterin2@otenet.gr
Τμήμα Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας τηλ. 2521062220
Τμήμα Εφαρμογών & Ειδ. Επιστημόνων Τμήμα Προστασίας Ζώων τηλ. 2521055744
Τμήμα Υγείας Ζώων τηλ. 2521062218
Γραφείο Διοικητικό τηλ. 2521062219
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Πρόνοιας
Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου τηλ. 2521062273
Τμήμα Δημόσιας Υγείας τηλ. 2521062277
Ο ιδιοκτήτης τους συγκεκριμένου pet shop είναι παραβάτης της υπ. απ. 266541/03, 3170/2003 Αρ 3 και με την τελευταία παραγγελία και του ν. 1197/1981, η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου, αποτελούν πλημμέλημα (ακόμα δυστυχώς) και τιμωρούνται με φυλάκιση ως και 5 μήνες ή χρηματική ποινή 1.500 ευρώ».

Φίλοι των Ζώων Δράμας
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936449107 (14:00 με 17:00 Δευτέρα-Σάββατο)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρειος Πάγος: Στο αυτόφωρο θα οδηγείται όποιος κακοποιεί ζώα

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε να παρέμβει για ακόμα μία φορά, αφού αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ελεύθερου τύπου, με την εισαγγελική εγκύκλιο που εξέδωσε ζητείται από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να προχωρούν στην άμεση σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στο αυτόφωρο σε περίπτωση βασανισμών, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, κ.λπ. ζώων.
Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών και εκείνη με τη σειρά τους στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, να τηρούνται αυστηρά δύο παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων των ετών 2013 και 2014.
Ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός κ.λπ. ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίησ…

ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΚΡΙΦΟΝ ΣΤΟ Π.ΨΥΧΙΚΟ

Βρέθηκε στις 23/12/10 στο Π. Ψυχικό, κοντά στο πνευματικό κέντρο (οδός Δροσίνη), θηλυκό σκυλάκι γκριφόν, μικρόσωμο. Φορούσε πράσινο λουράκι που είχε περασμένο πάνω το γάντζο από τον οδηγό του.
Είναι 3-4 ετών και δεν έχει τσιπάκι.
Στις φωτογραφίες είναι την ημέρα που βρέθηκε και τώρα αφού την κουρέψαμε.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972407189, 6948597059

Χάθηκε ο Τζούφος αδέσποτος γεράκος από τον Γέρακα

Χάθηκε την ημέρα του Πάσχα απο την περιοχή του Γέρακα αδέσποτος πολύ φιλικός σκύλάκος το όνομά του είναι Τζούφος. Εάν τον έχετε δει παρακαλούμε στείλτε μήνυμα στο koutavoulias@gmail.com Είναι γεράκος και πολύ φιλικός σας ευχαριστούμε #savetzoufos