Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

MIA ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ

Τόπος Κάραβος-Αλιβέρι, Ν.Εύβοια
Ύστερα από μια εβδομάδα παραμονής στην Ν.Εύβοια, στο ίδιο μέρος από όπου πριν ένα χρόνο διέσωσα την αδέσποτη τότε Μόλλυ και τα 6 κουτάβια της φέρνοντας τα στην Αθήνα, και αφού είδα όσα είδα, κατέληξα ότι η κατάσταση δεν μπορεί να αφεθεί άλλο έτσι, γράφει η Άννα.
Ιδού οι τραγικές εικόνες στην κενρική οδό Χαλκίδας-Αλιβερίου, όσες προλάβαμε να αποθανατίσουμε...

Ζώα νεκρά στους δρόμους, άψυχα αιμόφυρτα κουφάρια, χτυπημένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα που τρέχουν με ηλιγκιώδεις ταχύτητες, με οδηγούς που δεν έχουν την ευαισθησία να νοιαστούν για ένα ζώο...

Όμως το πρόβλημα δεν περιορίζεταιι στην ασυνειδησία των οδηγών...

Η επαρχιακή κουλτούρα,η απάθεια της τοπικής κοινωνίας και η αδιαφορία του Δήμου ενισχύουν το κακό..

Εγκατάλειψη - ανεξελλεγκτες γεννησεις - και ύστερα φόλες, θάνατοι..

Τα αδεσποτα της επαρχιας ειναι καταδικασμενα, πραγμα που διαπίστωσα με βεβαιότητα αφού μέσα σε ένα χρόνο τα τότε κουτάβια και μεγαλύτερα σκυλιά που ήξερα στον Κάραβο φολιάστηκαν και τη θέση τους πήραν ήδη καινούργια..

Για να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το φαινόμενο και σε μια προσθάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποιήσης της τοπικής κοινοτητας του Αλιβερίου, αποφάσισα να ξεκινήσω μια εκστρατεια στειρώσεων, ξεκινώντας από τα σκυλιά του Καράβου (όπου ειναι και τα περισσοτερα μαζεμμένα).
Υστερα από αρκετό ψάξιμο, βρήκα μια κτηνίατρο στη Χαλκίδα που δραστηριοποιείται σχετικά, και συμφώνησε σε στειρωση-αποπαρασιτωση για 50 ευρω (ή το αντίστοιχο ποσό σε φάρμακα ή τροφές) ανα σκύλο. Τα στειρωμένα σκυλάκια θα παραμενεουν στην κτηνίατρο για 10 μερες, μέχρι να κοπούν τα ράμματα και αφού θα επιστρέφονται στο αρχικό τους περιβάλλον, θα της πηγαίνουμε τα επόμενα, μιας και δεν γίνεται όλα ταυτόχρονα.


Αν κάποιος θα ήθελε να βοηθήσει, είτε οικονομικά είτε με άλλο τρόπο, σε αυτή την προσπάθεια που αναλαμβάνεται αποκλειστικά ιδίον κόστος, ας επικοινωνήσει μαζί μας.


Σίγουρα αν ευαισθητοποιηθούμε περισσότεροι θα τα καταφέρουμε καλύτερα και γρηγορότερα!
Aποστρέφοντας το βλέμμα από την άσχημη πραγματικότητα αυτή δεν παύει να υπάρχει,όμως, έστω και ένα μικρό κομματάκι της μπορεί να αλλάξει όταν ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ.
Την Δευτέρα 29/11 αρχίζουμε με τα τρία πρώτα θηλυκά!!

Επικοινωνια για οποιαδημοτε βοήθεια:

Email: marimasou@yahoo.gr (Mari Masouridou)
irene14978@yahoo.gr (Ρενα)
anrizopoulou@yahoo.gr (Αννα Ριζοπουλου)
Τηλ: 6972445722 Ρενα
http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1372:2010-11-24-08-29-56&catid=35:generalnews&Itemid=67

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρειος Πάγος: Στο αυτόφωρο θα οδηγείται όποιος κακοποιεί ζώα

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε να παρέμβει για ακόμα μία φορά, αφού αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ελεύθερου τύπου, με την εισαγγελική εγκύκλιο που εξέδωσε ζητείται από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να προχωρούν στην άμεση σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στο αυτόφωρο σε περίπτωση βασανισμών, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, κ.λπ. ζώων.
Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών και εκείνη με τη σειρά τους στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, να τηρούνται αυστηρά δύο παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων των ετών 2013 και 2014.
Ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός κ.λπ. ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίησ…

ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΚΡΙΦΟΝ ΣΤΟ Π.ΨΥΧΙΚΟ

Βρέθηκε στις 23/12/10 στο Π. Ψυχικό, κοντά στο πνευματικό κέντρο (οδός Δροσίνη), θηλυκό σκυλάκι γκριφόν, μικρόσωμο. Φορούσε πράσινο λουράκι που είχε περασμένο πάνω το γάντζο από τον οδηγό του.
Είναι 3-4 ετών και δεν έχει τσιπάκι.
Στις φωτογραφίες είναι την ημέρα που βρέθηκε και τώρα αφού την κουρέψαμε.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972407189, 6948597059

Χάθηκε ο Τζούφος αδέσποτος γεράκος από τον Γέρακα

Χάθηκε την ημέρα του Πάσχα απο την περιοχή του Γέρακα αδέσποτος πολύ φιλικός σκύλάκος το όνομά του είναι Τζούφος. Εάν τον έχετε δει παρακαλούμε στείλτε μήνυμα στο koutavoulias@gmail.com Είναι γεράκος και πολύ φιλικός σας ευχαριστούμε #savetzoufos