Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Νέοι Πράσινοι σας προσκαλούν στην προβολή του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκυμαντέρ “O όρμος “(Τhe Cove,2009), του Λούη Ψυχογιού.


Τρίτη 14 Δεκέμβρη, 21:00-23:00 στο πολυσυλλεκτικό στέκι Dasein, Σολωμού 12- Πλατεία Εξαρχείων.

O Έλληνoαμερικανός Λούη Ψυχογιός , διάσημος φωτογράφος του National Geographic, σκηνοθετεί την ταινία «Ο όρμος» αποτυπώνοντας την ετήσια διαδικασία εξόντωσης δελφινιών στην Ιαπωνία.

Κάθε χρόνο, 23.000 δελφίνια σφαγιάζονται με την κάλυψη της Ιαπωνικής κυβέρνησης εκ των οποίων περίπου 1.500 αιχμαλωτίζονται ή θανατώνονται κάθε χρόνο στο Ταϊτζί, όπου οι ψαράδες τα οδηγούν μέσα σε έναν κόλπο και τα μαχαιρώνουν μέχρι θανάτου.

Μια ομάδα ακτιβιστών, με τη βοήθεια του πρώην παρουσιαστή Ric O’Barry του πασίγνωστου«Φλίπερ, το Δελφίνι», εξοπλισμένοι με στρατιωτική τεχνολογία και χρησιμοποιώντας στρατιωτικές τακτικές επιχειρούν να αποκαλύψουν τη σφαγή - άγνωστη ακόμη και από τους ίδιους τους Ιάπωνες πολίτες...

Με αφορμή την προβολή αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αιχμαλωτίζονται τα δελφίνια για να διανεμηθούν ύστερα σε διάφορα δελφινάρια ανά τον κόσμο και να αναδείξουμε τις συνθήκες αιχμαλωσίας τους.

Ακόμη θέλουμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας για τη συνεχιζόμενη λειτουργία του δελφιναρίου στο Αττικού Πάρκο, που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 11 δελφίνια, και ζητάμε την άμεση παύση των παραστάσεων αλλά και την απαγόρευση της εκμετάλλευσης των δελφινιών στη χώρα μας.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την κάθετη διαφωνία μας στο γεγονός ότι το πάρκο αποτελεί προορισμό περιβαλλοντικών εκδρομών σχολείων και ζητάμε από την πολιτεία να επαναπροδιορίσει την έννοια της εκπαίδευσης με εναλλακτικούς τρόπους.

Mετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονισμό των Νέων Πρασίνων.

Η προβολή αυτή αποτελεί τον προάγγελο της διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει την Κυριακή 19 Δεκέμβρη στο ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στη 13:00.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρειος Πάγος: Στο αυτόφωρο θα οδηγείται όποιος κακοποιεί ζώα

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε να παρέμβει για ακόμα μία φορά, αφού αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ελεύθερου τύπου, με την εισαγγελική εγκύκλιο που εξέδωσε ζητείται από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να προχωρούν στην άμεση σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στο αυτόφωρο σε περίπτωση βασανισμών, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, κ.λπ. ζώων.
Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών και εκείνη με τη σειρά τους στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, να τηρούνται αυστηρά δύο παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων των ετών 2013 και 2014.
Ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός κ.λπ. ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίησ…

ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΚΡΙΦΟΝ ΣΤΟ Π.ΨΥΧΙΚΟ

Βρέθηκε στις 23/12/10 στο Π. Ψυχικό, κοντά στο πνευματικό κέντρο (οδός Δροσίνη), θηλυκό σκυλάκι γκριφόν, μικρόσωμο. Φορούσε πράσινο λουράκι που είχε περασμένο πάνω το γάντζο από τον οδηγό του.
Είναι 3-4 ετών και δεν έχει τσιπάκι.
Στις φωτογραφίες είναι την ημέρα που βρέθηκε και τώρα αφού την κουρέψαμε.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972407189, 6948597059

Χάθηκε ο Τζούφος αδέσποτος γεράκος από τον Γέρακα

Χάθηκε την ημέρα του Πάσχα απο την περιοχή του Γέρακα αδέσποτος πολύ φιλικός σκύλάκος το όνομά του είναι Τζούφος. Εάν τον έχετε δει παρακαλούμε στείλτε μήνυμα στο koutavoulias@gmail.com Είναι γεράκος και πολύ φιλικός σας ευχαριστούμε #savetzoufos