Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ιστορία της Ριας!!!


Η ιστορία της Ριας έχει ως εξής:

Η Ρια αγοράστηκε πριν από 8 μήνες από κάποιον, που πούλαγε κουτάβια καθαρόαιμα Καναδέζικα λυκόσκυλα, έξω από την Κόρινθο. Η νεαρή κοπέλα που την πήρε (για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρω το όνομα της) είναι άσχημα στην υγεία της αυτή τη στιγμή.

Μένει σε ένα διαμέρισμα και το προηγούμενο Σάββατο ο ιδιοκτήτης την έδιωξε και της κλείδωσε και την πόρτα με τη δικαιολογία ότι θα βάψει το διαμέρισμα αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει με το σκύλο. Έτσι έφυγε για να κοιμηθεί σε ξενοδοχείο. (ξέρω ότι υπάρχει νόμος που επιτρέπει έως 2 κατοικίδια στο σπίτι αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω να ήταν μόνο αυτός ο λόγος.)

Καθώς προσπαθούσε μαζί με το φίλο της να κρύψει τη Ρια σε μια σακούλα για μπορέσει να τη βάλουν κρυφά στο ξενοδοχείο, την είδα εγώ ενώ πήγαινα βόλτα τη δικιά μου σκυλίτσα.
Αρχικά φρίκαρα με το θέαμα του να προσπαθεί κάποιος να βάλει ένα σκύλο σε μια σακούλα. Βλέποντας σε τι κατάσταση βρίσκονταν και τα 2 παιδιά προσφέρθηκα να κρατήσω εγώ τη Ρία για το βράδυ και να έρχονταν να την πάρουν την επόμενη μέρα το πρωί.

Πράγματι την κράτησα μέχρι το επόμενο πρωί όπου και ήρθαν να την πάρουν. Εκεί λοιπόν έμαθα όλη το story που περιέγραψα πιο πάνω (μαζί με κάποιες εντυπώσεις και υποθέσεις δικιές μου). Η κοπέλα λόγω της κατάστασης της υγείας της αποφάσισε πως πρέπει να βρει μια οικογένεια για τη Ρια, αφού δεν θα μπορούσε πλέον να την φροντίζει εφόσον θα έμπαινε στο νοσοκομείο.

Αυτή τη στιγμή η Ρια φιλοξενείται στο κτηνιατρείο του Κώστα Παπαδόπουλου στο Παλαιό Φάληρο (που Κυριακάτικα προσφέρθηκε ευχάριστα να εξυπηρετήσει αφιλοκερδώς), να είναι καλά, τέτοιους κτηνιάτρους χρειαζόμαστε όχι για το οικονομικό αλλά για την ευαισθησία και την ευγένεια.

Η Ρια λοιπόν είναι 14 κιλά, 8 μηνών, υγιέστατη, πανέμορφη όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και αναζητά οικογένεια που θα μπορέσει να την αγαπήσει και να την αγκαλιάσει. Είναι εξαιρετικά αγαπησιάρα και τα πάει πολύ καλά με άλλα σκυλάκια και γάτες.

Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας, chip στο όνομα του ιδιοκτήτη και με την προϋπόθεση να στειρωθεί όταν φτάσει στη κατάλληλη ηλικία.

Για πληροφορίες:
Μαρία Σπανάκη 6975642333
& Κώστας Παπαδόπουλος 6940 503 505, 210 9403311.

SOS ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρειος Πάγος: Στο αυτόφωρο θα οδηγείται όποιος κακοποιεί ζώα

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε να παρέμβει για ακόμα μία φορά, αφού αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ελεύθερου τύπου, με την εισαγγελική εγκύκλιο που εξέδωσε ζητείται από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να προχωρούν στην άμεση σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στο αυτόφωρο σε περίπτωση βασανισμών, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, κ.λπ. ζώων.
Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών και εκείνη με τη σειρά τους στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, να τηρούνται αυστηρά δύο παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων των ετών 2013 και 2014.
Ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός κ.λπ. ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίησ…

ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΚΡΙΦΟΝ ΣΤΟ Π.ΨΥΧΙΚΟ

Βρέθηκε στις 23/12/10 στο Π. Ψυχικό, κοντά στο πνευματικό κέντρο (οδός Δροσίνη), θηλυκό σκυλάκι γκριφόν, μικρόσωμο. Φορούσε πράσινο λουράκι που είχε περασμένο πάνω το γάντζο από τον οδηγό του.
Είναι 3-4 ετών και δεν έχει τσιπάκι.
Στις φωτογραφίες είναι την ημέρα που βρέθηκε και τώρα αφού την κουρέψαμε.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972407189, 6948597059

Χάθηκε ο Τζούφος αδέσποτος γεράκος από τον Γέρακα

Χάθηκε την ημέρα του Πάσχα απο την περιοχή του Γέρακα αδέσποτος πολύ φιλικός σκύλάκος το όνομά του είναι Τζούφος. Εάν τον έχετε δει παρακαλούμε στείλτε μήνυμα στο koutavoulias@gmail.com Είναι γεράκος και πολύ φιλικός σας ευχαριστούμε #savetzoufos