Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άρειος Πάγος: Στο αυτόφωρο θα οδηγείται όποιος κακοποιεί ζώα

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε να παρέμβει για ακόμα μία φορά, αφού αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ελεύθερου τύπου, με την εισαγγελική εγκύκλιο που εξέδωσε ζητείται από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να προχωρούν στην άμεση σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στο αυτόφωρο σε περίπτωση βασανισμών, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, κ.λπ. ζώων.

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών και εκείνη με τη σειρά τους στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, να τηρούνται αυστηρά δύο παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων των ετών 2013 και 2014.

Ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός κ.λπ. ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίηση τους για κερδοσκοπία, κ.λπ.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται στη νέα εισαγγελική παραγγελία ότι δεν πρέπει να διαφεύγουν την ποινική δίωξη και την τιμωρία τα παραβατικά άτομα και ειδικά εκείνα των οποίων οι πράξεις τους εμφανίζονται με επαναλαμβανόμενη ένταση. Αμέσως στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου.

Ακόμη, ο κ. Πλιώτας με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταγγελίες για κακοποίηση κ.λπ. ζώων, ζητεί από τους συναδέλφους του εισαγγελείς Εφετών να ασκήσουν την επιβαλλόμενη εποπτεία στην περιφέρεια ελέγχου τους.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με εγκύκλιο της απευθυνόμενη στους διευθύνοντες τις εισαγγελίες Εφετών της χώρας, είχε ζητήσει να εξετάζονται άμεσα και με προσοχή κάθε είδους πληροφορίες-καταγγελίες, απ’ όπου κι αν προέρχεται αναφορικά με περιστατικά βασανισμού, κακοποίησης, κακής και βάναυσης μεταχείρισης οποιουδήποτε είδους ζώου ή πράξεων βίας κατ’ αυτού, όπως δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμό, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό κ.τ.λ.
Μάλιστα, η κυρία Κουτζαμάνη σημείωνε ότι σε περίπτωση, που οι συνάδελφοι της διαπίστωναν παραβάσεις του νόμου, να προχωρούν στη σύλληψη του δράστη και να ακολουθούν τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Αλλά...δεν...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΗΜΙΑΙΜΑ ΓΚΡΙΦΟΝΑΚΙΑ

Χαρίζονται 40 ήμερων περίπου ημιαιμα γκριφονακια από μπαμπά καθαρόαιμο γκριφον και μάμα ημιαιμη και οι δυο γονείς είναι μικρόσωμοι. Τα μώρα θα γίνουν μικρόσωμα είναι 5 συνολικά ..(4κοριτσακια,1 αγοράκι)..μονό σε αληθινούς φιλόζωους. Θα δοθούν με την υποχρέωση να μπει τσιπακι και συμβόλαιο υιοθεσίας κατόπιν έλεγχου μας. πληρ. τηλ. αυστηρά με αναγνώριση 6945698887 ηράκλειο κρητης

Ημίαιμα λευκά λαμπραντόρ κουτάβια χάθηκαν στη Δροσιά

Xάσαμε τα σκυλάκια μας στην περιοχή της Δροσιάς. Είναι 5 μηνών ημίαιμα λαμπραντόρ αρσενικό και θηλυκό. Φορούσαν κόκκινο κολάρο και τα δύο. Δεν αποχωριζόταν ποτέ το ένα από το άλλο. Παρακαλούμε μάθετε κάτι επικοινωνείστε μαζί μου Ιωάννα 6932100957

Χάθηκε στα 'Ανω Λιόσια θηλυκό σκυλάκι, ημίαιμο γκριφόν

Χάθηκε στα 'Ανω Λιόσια θηλυκό σκυλάκι, ημίαιμο γκριφόν Έχει ασπρόμαυρο τρίχωμα και φοραέι θαλασσί περιλαίμιο Είναι αρκετά μικρόσωμη και την λένε Ραλλού. χάθηκε κοντα στο Αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ συνοικία Αγ. Γεώργιος Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για την Ραλλού να επικοινωνήσει μαζί μας: 210-2382925, himaira7@gmail.com Θα δοθεί αμοιβή για την εύρεση της